donderdag 14 februari 2013

Glazen Plafond?


In De Volkskrant van vandaag staat een mooi stuk van Fleur Wirtz, over het glazen plafond. En, als deze al bestaat, welke rol vrouwen daar zelf in spelen. Vrouwen zitten vooral zichzelf in de weg, is de strekking van het artikel.

"......meisjes gaan zichzelf zien in termen van ideeën en verwachtingen in hun omgeving. Ze raken zo verwijderd van hun eigen overtuigingen en gevoelens."


Een mooie uitleg waarom meiden op hogescholen en universiteiten het zo goed doen, maar in het werkende leven niet dezelfde carrière opbouwen als mannen, die met hangen en wurgen een bul binnenslepen*. 

Binnen de muren van het onderwijs zijn de verwachtingen duidelijk; tentamens halen, projecten tot een goed einde brengen. Maar daarna: wat wordt er dan van hen verwacht? 

De twijfel slaat toe, de vrouw weet het niet meer. Waar mannen op hun innerlijke kompas gaan varen, blijven de vrouwen twijfelen aan wat de verwachtingen nou zijn, en aan welke ze dan tegemoet moeten komen. 

Kortom, een prachtig pleidooi voor het vinden van en varen op je eigen innerlijke kompas.

Wil je deze ook vinden? En leren die te vertrouwen als gids in je leven? Dat kan in 1 week, geloof het of niet! Stuur me een mail en ik leg je alles uit, geheel vrijblijvend.

* Er wordt hier gesproken in algemene termen; er zijn natuurlijk altijd individuele verschillen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag je reactie!