woensdag 30 januari 2013

Duur? Wat is duur?

Maandag jl. was ik dus samen met Mirjam Windrich te zien bij Koffietijd om te vertellen over Mindful Analysis, waarom en hoe het zo goed werkt als methode voor online therapie. Naast de vraag of je dan het non-verbale niet mist (Nee dus), krijgen we ook vaak de vraag of € 300,- voor een week-traject nou niet (te) duur is.

Nu kan ik niet bij anderen in de portemonnee kijken en wil ik een uitgave van € 300,- (ook nog excl. BTW) zeker niet bagatelliseren. Wel zou ik inzichtelijk willen maken waarom wij van mening zijn dat een traject niet (te) duur is.

Stel: je gaat een 'traditioneel' traject volgen bij een coach of psycholoog, omdat er in je leven zaken zijn waar je tegenaan loopt. Over werk, loopbaan, relatie of meer psychische problemen als angsten of depressieve klachten.

Al snel heb je dan een tiental gesprekken van max 1,5 uur, verdeeld over ongeveer 3 à 4 maanden. En kost zo'n traject je, nog afgezien van de reistijd en huiswerkopdrachten, al snel zo'n € 1200,- (excl. BTW), en met een beetje pech het dubbele.

Maar hoe kan dat nou? Hoe kan het dat je in 1 week geholpen kunt zijn, waar andere trajecten maanden voor nodig hebben?

Dat komt door het schrijven. Door jezelf terug te trekken achter je computer met het beeldscherm als spiegel, en je gedachten en gevoelens op te schrijven, kom je tot rust en tot inzichten. Daarbij begeleid en gesteund door een oordeelloze 'ander', die jou niet zal afleiden van je proces, maar je juist op weg helpt, op zoek naar je eigen antwoorden.

Heel snel. En je hoeft er je huis niet eens voor uit. Dus wat is dan duur?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag je reactie!